3 Teruna Masuk Dapur

3 teruna msuk dapur?..pelik kn..tetibe lak msuk dapur..sebenarnye ari khamis dan jumaat lepas aku g kenduri kesyukuran makcik si nadzirah (naz)..spe si naz tu..dr entri lps ade je nama die..sebenanye si naz ni aku bru knl..mse baksis ari tu la..kwn si toi..tah mcm mne tah kiteorg leh rapat..mcm mne ea naz?..aku pun xtau..aku men follow je program ari tu..sje bosan2 xde keje..

Ok la kembali ke cerita asal..ari tu mse aku ngh lepak2 si toi ajak aku ikot g kenduri umah makcik naz..memandangkn ari tu mmg xde keje so aku pun dgn rela ati ikot la..mkn free..tp kne tlg msk la..xpe, kami mmg expert bab memasak ni..bertolak ke sne lps magrib sb naz ade meeting smpi kul 7..so lewat la gerak..tp best dpt mkn mee kari free lps dieorg abis meeting..wt muke xmalu..hahaha


Then kiteorg gerak smpi sesat2 nk cari tesco mergong..cari2 jmpe tesco staget..mne la aku tau kt mne tesco mergong..ni 1st time aku g kot..nasib baik smpi..klu x ade patah balik je..so smpi kt sne g shoping brg utk wt trifle..aku dh slalu mkn sb adik aku rajin wt tp xtau lak mcm mne nk wt kn..makcik die tggu kt tesco..so jmpe je trus g shopping..kami bertiga ni dh mcm body guard naz pulak..haha


Lepas dh shopping trus gerak ke rumah makcik naz sewa..sebenarnye makcik die bkn duduk kt kedah..tu umah tokwan (ayah suami makcik naz). rumah tu terletak kt Flat Taman Seri Gemilang..smpi2 kne tlg angkat naik brg2 yg dh shopping td..ambik ko tingkat 4..nasib baik brg xberat mne pun. dh siap2 semua trus tlg potong2 ape yg ptut..mlm tu jgk kne kerah jd tukang masak..majlis ni xbesar mne pun..majlis famly je..so xbyk mne pun kne msk..






Mlm tu jgk la kiteorg kupas bwg siap hiris..halia..bwh putih..goreng ayam..semua wt mlm tu..siap semua trus tdo..bgun pg esoknye sarapan nasi lemak..tp kn aku dr ari tu tertanya2..npe la ade ketupat pasal..agaknye ketupat palas tu mmg makanan yg sng nk jmpe kot kt cni..klu kt jhr kn, ketupat jmpe time raye je..yela mne ada org mkn ketupat time ari biasa..klu ada pun ketupat segera je..lps dh kenyang start la tugas memasak..mule2 bersihkn udang..then kupas asam..hiris..then msk..ari tu wt sup tulang, kari udang, ulam2, sambal belacan..lg wt air oren..aku igt2 lupe je ni..haha..disebabkn ari jumaat so majlis start lps solat jumaat..ramai jgk la yg dtg..





Lps abis majlis, aku zack ngn toi balik uum trus..naz awl2 dh cabut ke SP ada hal..makcik si naz tu mmg best la..mmg gile2..msuk gak kiteorg ngn die..igtkn jenis serius..rupenye happy go lucky jgk..mau runtuh umah tu sb happening sgt..haha..pape pun thanx naz dan famly makcik die coz jemput kiteorg.. 

2 comments:

UniMeOw said...

ooo ni la kawan ko yg dak mmlat 2 ek..
sem bpe?

perrgghh rjin gler hapdet blog d pg hari...
mntang2 lmbt g exm...huhuhu

Zamri said...

die sem 5 dah..ko xpnh nmpk ke?..

aku ngh bosan la yuni..xtau nk wtpe mlm2..nk tdo xngantuk..tu update blog..tgh ada cite ni update la..nti xde senyap sepi balik..bersawang2