Siapa Die?

Assalammualaikum..lme jugak aku xupdate blog aku ni kn..ni bru entri ke-2 aku utk bulan ni..musim exm kn, so aku xde mse sgt nk membebel kt cni..lg xde ape yg aku nk ceritakn kt korg...xde ape2 yg menarik berlaku sejak akhir2 ni..aku dpt membebel ni pon sb aku bru abis exm ptg td..xlarat aku nk ngok buku..esok2 je la mule bukak buku tu..

Ok la terus kepada benda yg aku nk ceritakn kt korg..korg percaya x pd mimpi?..adakah ape yg mimpi tu akan berlaku?..kdg2 org cakap mimpi tu mainan tdo..kdg2 syaitan menganggu kite melalui mimpi..tp ada jgk kn kisah mimpi yg org cerita btol2 berlaku..aku pun pernah mimpi nk perkara tu berlaku..tp sedih la sb mimpi tu merupakan pertanda aku akan kehilangan seorg saudara kandung aku..tp xpe la sb aku dpt jmpe die dlm mimpi aku 2 kali lps pemergiannya..memory yg cukup indah yg xkn aku lupakn smpi bila2..

Sejak akhir2 ni aku asyik mimpi seorang gadis ni..xtau la kenapa and smlm adalah ari yg ke-3 aku mimpi dia..siapa die?..aku nmpk die tp dlm samar2..siapa kamu wahai si gadis...xpernah aku mimpi mcm ni..xkn dh smpi jodoh kot..aku blaja pun xabis lg..xmau2..nk tanggung makan minum sndiri pun mak abah support..secara jujurnya aku mengaku kdg2 aku rse sunyi..ngok org lain berpunya..kdg2 aku nk cube jgk cari sorg..tp bile aku cube kdg2 aku terfikir balik..btol ke ape aku buat ni?..btol ke die suke kt aku..lps tu aku senyap..berat rasa ati aku nk mencari..pengalaman dulu wt aku serba salah nk bercinta..sayang2 lps tu tamat mcm tu je..rse mcm gantung xbertali..mcm xcaya pekara yg indah begitu lama boleh hilang dlm masa yg singkat je..

Tp skrg ni ape yg bermain2 kt otak aku yg serabut ni cuma si gadis misteri tu..spe die?..pertama kali aku mimpi aku xsyak ape2..kali ke-2 pun ok lg..smlm btol2 wt aku terfikir2..npe aku mimpi org yg sama..tp aku xleh nk cam sgt muke die..samar2 je aku nmpk..tp aku nmpk die tersenyum..lps tu aku terbangun..tiap kali bile die senyum je aku terbangun..ape la, npe jp sgt aku leh ngok..kn best klu dpt ngok btol2..cam btol2 spe die tu..ape tanda anda hadir dlm mimpi ku ini wahai cik misteri..sebenarnya mlm td aku pye ati tetibe rse sedih..sb ape aku rse sedih tu biar aku je yg tau..adakah mimpi tu nk wt aku rse happy..agaknye kot..maybe tu soulmate aku kot..dtg kt aku suh happykn diri tu sb die wujud utk aku..cume masa je kot yg tentukn aku jmpe die..[nk sedapkn ati sndiri..hehehe]

Tp ptut ke aku mencari lg?..smlm aku ada baca 1 entri yg bru di post oleh dr. sarah..spe die?..aku pun xknl..hehe..aku just bce entri yg die post..kisah pertemuan die dgn suami die..tajuk entri tu 13 Tahun Mencari Cinta..bile aku bce, aku terfikir mcm mne pulak aku suatu ari nti..mcm mne aturan pertemuan antara aku ngn soulmate aku..adakah seindah dan sesuci pertemuan yg diatur oleh Allah..walaupun 13 tahun terpisah dieorg disatukn jgk..lelaki baik utk wanita yg baik..tu yg aku leh ckp..ngok keperibadian dan background kedua2 pasangan ni mmg baik2 belaka..

Kdg2 aku terfikir gak..spe gadis tu?..die ke yg aku tunggu slme ni..aku harap klu lps ni aku jmpe seseorg, aku harap die la yg aku mimpikn tu..aku harap sgt2..aku cari dia, dia yg dlm mimpi aku tu..klu btol itu la die, aku akan berdoa aku akan jmpe die..jgn jmpe spe2 lg dh sblom die..aku xmau rse bersalah ke ape ke lps ni..aku nk jmpe soulmate aku..wt ape aku jmpe spe2 last2 die bukan utk aku..wt ape gembira tu dikongsi sekejap..kn bgus klu dpt dikongsikn smpi keakhir hayat masing2..ape gune berjanji mcm2 tp bile smpi suatu masa nti janji tu tggl janji je..

Aku harap bile muncul insan tu..klu insan tu bkn insan yg dicipta utk aku, Ya Allah, berilah petunjuk, sb aku dh xmau hubungan yg sia2..aku nk knl soulmate aku lps ni..sb aku sayang die sorg je..sb die mmg dh tercipta utk aku..cume siapa die?..die kt mne?..aku knl ke die?..aku harap aku leh jd terbaik utk die..aku pun dh xtau nk ckp ape dh..nti mule la mengarut tulis tah pape..senget..haha..itulah kisah aku..kisah aku dan si gadis misteri yg aku xknl..TAMAT..

4 comments:

conangirlz said...

perghh, tngkp cintan..hehehehe..doa2 la slaloo moga2 ko jumpe soulmate ko ekk..nnt, pe ag..jemput2 la kitorg..hehehhe..

Zamri said...

insyaallah bile dh tibe masanya..sume kwn2 F49 aku jemput..skrg ni aku nk abiskn study dlu..perjalanan idup ni masih panjang..byk pekara yg lg penting aku kne utamakn..

UniMeOw said...

ntah2 2 saka..hua3..

Zamri said...

eh penjaga kuceng muamalat ni..ku tahu gerangan mu..jgn kau kacau ank cucu cicit kucengku..hahaha