Wang Kelian


Sebelum ke Kandu ari tu aku sempat jalan-jalan kt wang keliang dgn budak-budak ni..sje-sje jalan-jalan sebab time tu dh start cuti mid sem..Aku, Tunk, Thaqif, Nana, Akma ngn Alya..kami berlima je yg g..nk ajak yg lain dieorg still ada kelas lg..

Wang Kelian ni sebenarnye sebuah bandar di sempadan Malaysia-Thailand..knpe tmpt ni dipanggil Wang Kelian aku xtau la tp yg pasti duit korg akan terbang..ape xnye rambang mata nk shopping..mse aku g ari tu hari biasa je..xsemeriah sabtu dan ahad..klu sabtu dan ahad, kawasan ni mmg dipeuhi dgn gerai2..xsilap aku nme pasar ari ahad tu Nat Wang Kelian..btol ke x tu aku xpasti la tp yg pasti sabtu n ahad tmpt ni mmg sgt2 sesak n paling best leh lepas ke sempadan thailand tnpa pasport or borderpass..










tp 1 benda je yg xbest mse kiteorg g sne ari tu..msuk 1 kedai mkn ni..leh pulak owner kedai tu wt lyn xlyn je..mule2 igt nk mkn la..ngok mse order mkn mcm nk mrh org je spontan semua order air je..minum jp lps tu trus blah..mmg xleh blah la makcik tu..mmg klu g lg xmsuk kedai mkn tu lg..hehe..







3 comments:

UniMeOw said...

huhu ak slalu je g wang kelian..tp x nah t'pk nk mek pic..
wargghhh npe ak xnh t'pk??haippp~

Yuyu Zulaikha said...

hihi...apa yang bestnya kat thailand tu..nk dapat feels pegi oversea ke?

Muhammad Zamri said...

ayuni : tu la..aku ajak g xmau..

yuyu : xde la..sje merajinkn diri jln2 kt kedah ni..lps ni xtau la lg bile leh smpi kedah coz dh nk abis blaja dh..